خورش دوغ پای یکی از غذاهای محلی استان سیستان و بلوچستان است که شباهت‌هایی به خورشت قیمه دارد با این تفاوت که به دلیل استفاده از دوغ، رنگ آن فرق می‌کند و عطر و بویی متفاوت نسبت به دیگر خورشت‌ها دارد.

خورش پای دوغ

طرز تهیه خورشت دوغ پای بسیار ساده است و شبیه به دیگر خورش‌های ایرانی طبخ می‌شود. با این تفاوت که بهتر است برای پخت این غذا، از دستور پخت پیروی کرده تا روش اضافه کردن دوغ برای پخت گوشت را به بهترین نحوه انجام دهید.

بخش آشپزی وان هو برای شما همراهان گرامی طرز تهیه خورش دوغ پای لذیذ محلی را آماده کرده تا در صورت تمایل، برای درست کردن یک غذای متفاوت برای مهمانی‌های رسمی و خانوادگی بدانید از کجا شروع کرده و چگونه مواد اولیه را طبخ کنید.


مواد لازم برای تهیه خورش دوغ پای خوشمزه 

مواد لازم برای 4 نفر
پیاز متوسط 1 عدد
گوشت گوساله 350 گرم
دوغ 5 پیمانه
رب گوجه فرنگی 1 الی 2 قاشق غذا خوری
لپه 1 پیمانه
زعفران 1 قاشق غذا خوری
فلفل سیاه نوک قاشق غذا خوری
زردچوبه نصف قاشق غذا خوری
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت دوغ پای سیستان بلوچستان 

مرحله اول

طرز تهیه خورش دوغ پای لذیذ سیستان و بلوچستان را با پوست گرفتن پیاز شروع کنید و سپس به اندازه نگینی ریز خرد کنید. در ادامه، لپه را به مدت چند ساعت بخیسانید و قبل از شروع آشپزی، با آب بپزید. سپس گوشت گوساله را به شکل قیمه کوچک خرد کرده و کنار بزارید.

مرحله دوم

برای شروع پخت بهتر است که یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار دهید و سپس روغن اضافه کنید تا داغ شود و در ادامه پیاز را داخل روغن ریخته و تفت دهید تا زمانی که سبک و شیشه‌ای شود.

مرحله سوم

در ادامه به مقدار گفته شده زردچوبه را با پیاز مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند و بوی خامی ادویه از بین برود،  سپس گوشت گوساله خرد شده را نیز داخل قابلمه بریزید و به خوبی تفت دهید.

مرحله چهارم

برای جلوگیری از سفت شدن گوشت خورشت دوغ پای، بهتر است به اندازه‌ای گوشت را تفت دهید که رنگش تغییر کرده و فراموش نکنید اضافه کردن نمک در این مرحله باعث می‌شود بافت گوشت سفت شود.

مرحله پنجم

روند پخت دوغ پای را با اضافه کردن فلفل سیاه بر روی گوشت ادامه داده و سپس به خوبی مواد را تفت بدهید تا یکدست شوند. در ادامه مواد داخل قابلمه را کنار بزنید و رب گوجه را اضافه کرده و به خوبی تفت دهید.

مرحله ششم

فراموش نکنید که قبل از مخلوط کردن رب، تا جای ممکن آن را سرخ کنید تا رنگش آزاد شود و بوی خامی رب نیز گرفته شود و پس از سرخ شدن، رب را با دیگر مواد داخل قابلمه به خوبی مخلوط کنید.

مرحله هفتم

در این مرحله لپه‌های نیم پز شده را آبکش کرده و داخل قابلمه بریزید و به مقدار مناسب تفت دهید. توجه داشته باشید که تفت دادن لپه، مانع از وا رفتن بافت آن در هنگام پخت خورشت میشود.

مرحله هشتم

در ادامه برای پخت این خورشت محلی، به دو صورت می‌توانید عمل کنید، این که ابتدا دوغ را اضافه کرده یا در عوض، به اندازه مقدار دوغ، آب اضافه کرده تا گوشت سریعتر پخته شود.

مرحله نهم

با توجه به اضافه کردن آب برای پختن گوشت، بعد از کشیده شدن آب، دوغ را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید که مواد به همراه دوغ کاملا پخته و مغز پخت شوند و طعم مواد به خورد هم برود.

مرحله دهم

یادتان باشد که برای آماده شدن خورشت دوغ پای صبور باشید تا روند پخت به آرامی و با حرارت ملایم طی شود. در ادامه پس از جا افتادن این خورش محلی و غلیظ شدن غذا، به مقدار لازم نمک و یک قاشق زعفران نیز داخل قابلمه بریزید.

مرحله یازدهم

مواد را به خوبی هم بزنید تا نمک به صورت کامل حل شود و سپس اجازه دهید تا خورش جوش خورده و به خوبی روغن بیاندازد. پس از آماده شدن این غذای لذیذ، آن را داخل ظرف سرو بکشید و به همراه برنج نوش جان کنید.


نکات مهم برای خورش دوغ پای

  • در صورت تمایل می‌توانید به جای رب، از گوجه فرنگی رنده شده استفاده کنید.
  • بهتر است این خورش را با دمپختک میل کنید تا تجربه خوردن این غذا کاملا اصیل باشد.
  • بهترین روش این است که ابتدا گوشت را با آب بپزید و در آخر دوغ را اضافه کنید تا بافت گوشت نرم شود.
  • در تمام مراحل پخت خورش دوغ پای مواد را با حرارت ملایم بپزید.

سخن آخر

با توجه به مطلب گفته شده، ما برای شما طرز پخت این خورش خوشمزه محلی را توضی دادیم که با استفاده از گوشت گوساله و دوغ تهیه میشود و بهتر است تمام مراحل پخت را با صبر و حوصله انجام دهید تا در نهایت به طعم اصیل این غذا برسید و از خوردن آن لذت ببرید.

نویسنده: پوریا زنگیشه

منبع: onehow