طرز تهیه کوفته تبریزی سفت و مجلسی و شکم پر با لپه

کوفته تبریزی یکی از انواع کوفته های بسیار محبوب و معروف در سراسر ایران بوده که در همه جای ایران شناخته شده و پخته می شود ولی اصل این کوفته بسیار خوشمزه متعلق به شهر زیبای تبریز می باشد. کوفته تبریزی یکی از انواع کوفته های مجلسی نیز محسوب می شود که می توانید آن را برای انواع مراسم و مجالس های خود به عنوان غذای اصلی تهیه کنید و به میز مهمانی خود به وسیله آن بسیار جلوه و زیبایی ببخشد. شکل سنتی این کوفته به جای گوشت چرخ کرده با گوشت کوبیده شده در هاونگ سنگی تهیه می شود و داخل شکم آن را با موادی مانند گردو و پیاز سرخ شده و تخم مرغ آبپز شده پر می کنند. امروز در آلامتو طرز تهیه کوفته تبریزی ساده و مجلسی شکم پر با لپه را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی ساده

  • ترکیب گوشت گوساله و گوسفندی چرخ کرده 500 گرم
  • پیاز 5 عدد
  • لپه نیم پز شده نصف پیمانه
  • برنج ایرانی نیم پز شده 1 پیمانه
  • سبزی تره و مرزه و ترخون 150 گرم نسبت تره بیشتر
  • تخم مرغ 1 عدد
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • زرشک به مقدار لازم
  • گردو به مقدار لازم
  • آلوی زرد به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده 1 ق غذاخوری سر خالی
  • پودر گوجه خشک شده 1 ق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی 1 ق غذا خوری سر پر
  • کره 5/1 ق غذا خوری

طرز تهیه کوفته تبریزی سفت و مجلسی با لپه

مرحله اول: آماده سازی گوشت چرخ کرده

ابتدا 2 عدد از پیازها را با آب بشویید و سپس پوست آن ها را بگیرید و بعد آن ها را رنده کنید و آب آن ها را تا حد ممکن بگیرید. ظرفی را برداشته و درون آن گوشت چرخ کرده را به همراه پیازهایی که رنده کرده اید بریزید و سپس مخلوط کن را برداشته و درون آن برنج کته پخته شده را به همراه لپه نیم پز شده بریزید و آن ها را با دور تند مخلوط کن مخلوط کنید تا کاملاً ترکیب و پوره ای شود و سپس نصف ترکیب برنج ولپه را نیز به مواد گوشتی اضافه کنید.

مرحله دوم: اضافه کردن سبزی ها و سایر مواد به کوفته

در این مرحله سبزی های تره و مرزه و ترخون را نیز با آب بشویید و سپس آن ها را پاک کنید و بعد از پاک کردن آن ها را به شکل ساطوری شده و ریز و یکدست خرد کنید و به ترکیب مواد گوشتی آن ها را هم اضافه کنید و بعد به آن ها مقداری نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را نیز اضافه کنید و سپس تخم مرغ را هم داخل مواد بشکنید و بعد تمامی مواد را با یکدیگر با دست شروع به ورز دادن کنید و این کار را تا جایی ادامه دهید تا مواد کوفته شما منسجم شوند. بعد از آن که تمامی مواد را با یکدیگر مخلوط ترکیب کردید ادامه برنج و لپه ی پوره شده را نیز به مواد اضافه کنید و مجدد مواد را با یکدیگر با دست شروع به ورز دادن کنید. دقت داشته باشید در این مرحله برای انسجام و چسبندگی بیشتر مواد نصف مواد کوفته را درون مخلوط کن و یا میکسر بریزید و آن را مقداری درون مخلوط کن میکس کنید و بعد آن را به همراه زعفران دم کرده غلیظ به ادامه موادی که میکس نکرده بودید اضافه کنید با دست مجدد شروع به ورز دادن و ترکیب کردن آن ها با یکدیگر کنید.

مرحله سوم: آماده سازی مواد میانی کوفته

آلوها را مقداری با آب سرد بشویید و سپس ظرفی را برداشته و درون آن مقداری آب بریزید و به آلو ها 15 دقیقه ای زمان دهید تا درون آب مقداری خیس بخورند و آماده شوند و بعد آن ها را از آب خارج کنید و کنار بگذارید. در این فاصله 2 عدد از پیاز ها را نیز با آب شسته و پوست آن ها را بگیرید و آن ها را به شکل خلالی شده و ریز و یکدست خرد کنید و ماهیتابه ای را برداشته و درون آن مقداری روغن بریزید و آن را روی شعله گاز قرار دهید تا روغن مقداری گرم و آماده شود و بعد پیاز خرد شده را داخل ماهیتابه بریزید و آن را سرخ و طلایی کنید. در حین سرخ کردن پیاز مجدد ماهیتابه ی جداگانه ی دیگری را برداشته و درون آن نیز مقداری کره بریزید و آن را هم روی شعله ملایم گاز قرار دهید و زمان دهید تا کره درون ماهیتابه آب شود و بعد گردو و زرشک را نیز درون ماهتابه بریزید و آن ها را هم چند دقیقه ای تفت دهید و بعد از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: شکل دادن به مواد کوفته

از مواد کوفته به اندازه پرتقالی برداشته و آن را با کف دست گرد کنید و وسط آن را مقداری گود کرده و از مواد میانی که تهیه کرده بودید مقداری برداشته و آن ها را وسط مواد کوفته قرار دهید و بعد کوفته را مجدد گرد کنید و درز های آن را کاملاً ببندید تا مواد میانی آن به هیچ عنوان از کوفته ها بیرون نزنند و به همین صورت تمام کوفته ها را شکل دهید و آماده کنید سپس برای منسجم شدن بهتر کوفته ها آن ها را داخل ظرف درب بسته ای قرار دهید و به تمامی کوفته ها 1 ساعت داخل یخچال زمان دهید تا به خوبی منسجم و آماده شوند.

مرحله پنجم: آماده سازی نهایی کوفته

پیاز باقی مانده را نیز با آب شسته و سپس پوست آن را بگیرید و بعد پیاز را به شکل خلالی شده و یکدست خرد کنید و سپس قابلمه ای جدا برداشته و درون آن مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت گاز قرار دهید و زمان دهید تا روغن مقداری گرم و آماده شود و بعد پیاز را درون قابلمه بریزید و آن را تفت دهید تا مقداری سبک و شیشه ای شود و سپس به آن مقداری زردچوبه و فلفل سیاه و پودر گوجه خشک شده را هم اضافه کنید و کمی آن ها را نیز در حد 1 الی 2 دقیقه با پیاز تفت دهید و بعد رب گوجه فرنگی را به آن ها اضافه کنید و آن را هم به اندازه ای که خامی رب گرفته شود و مقداری رنگ آن هم درون روغن باز شود با مواد تفت دهید و بعد کوفته هایی که آماده کرده اید را داخل قابلمه قرار دهید و با پیاز و رب و ادویه آن ها را نیز در حد چند دقیقه مقداری تفت دهید و در آخر نیز مقداری آب جوش به مواد اضافه کنید در حدی که مقداری سر کوفته ها بیرون از آب قرار گیرند و بعد درب قابلمه را نیمه باز قرار دهید و تقریباً 1 ساعتی زمان دهید تا هم سس کوفته غلیظ و آماده شود و هم کوفته ها کاملاً پخته و آماده شوند و بعد از آن هم کوفته تبریزی خوشمزه و مجلسی شما آماده سرو است میل کنید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان

طرز تهیه کوفته تبریزی سفت و مجلسی و شکم پر با لپه

نکات کلیدی در طرز تهیه کوفته تبریزی شکم پر با لپه

  1. برای شکل دادن به کوفته ها بهتر است آب پیاز هایی که گرفته بودید را برداشته و ابتدا دست خود را مقداری به آب پیازها آغشته کنید و بعد به مواد کوفته ها شکل و فرم دهید.
  2. برای لعاب بیشتر کوفته بهتر است که 1 قاشق غذا خوری از پوره برنج و لپه که میکس کردهه بودید را نگه داشته و هنگامی که رنگ رب درون رغن و پیاز باز شد آن را نیز به پیاز و رب گوجه اضافه کنید مقداری تفت دهید و بعد کوفته ها را به آن اضافه کنید.
  3. می توانید در صورت دسترسی نداشتن به آلو زرد از سایر آلو های دیگر مورد علاقه خود نیز داخل مواد کوفته استفاده کنید.
  4. درب قابلمه را کامل قرار ندهید تا کوفته ها هنگام پخت وا نروند.

منبع: آلامتو