سوپ جو یکی از انواع سوپ های بسیار پرکاربرد و خوشمزه ای است که به عنوان پیش غذا در اکثر مجالس ها و رستوران ها استفاده می شود و شکل و انواع متنوعی را دارا می باشد و برخی آن را با شیر به شکل سفید و برخی آن را بدون شیر به صورت قرمز و با رب تهیه می کنند. این سوپ علاوه بر طعم و مزه خوبی که داشته یک نوع سوپ مقویی و خوشمزه نیز محسوب می شود که می توانید آن را برای ایام سرما خوردگی به عنوان غذایی کامل و سالم و مقویی در منزل تهیه و میل کنید. جو به دلیل داشتن آنتی اکسیدانی قویی و خواص و ویتامین های زیادی که داشته است باعث شده تا به حفظ سلامتی بدن شما بسیار کمک کند و همچنین به دلیل آن که سرشار از انرژی و فیبر نیز بوده در هنگام لاغری و کاهش وزن نیز این سوپ بسیار خوشمزه یکی از بهترین گزینه ها برای شما بوده و باعث می شود تا احساس سیری طولانی مدتی در شما ایجاد شود. امروز در آلامتو طرز تهیه سوپ جو مجلسی سفید با قارچ و شیر و خامه را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سوپ جو سفید
- جو پوست کنده شده 2 پیمانه
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه
- چوب دارچین 1 عدد کوچک
- هویج 4 عدد
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- سینه مرغ 2 عدد
- قارچ 10 عدد
- شیر 3 لیوان
- سبزی سوپ 4 ق غذا خوری
- عصاره مرغ 1 عدد
- خامه صبحانه 200 گرم
طرز تهیه سوپ جو سفید با قارچ و شیر و خامه
مرحله اول: آماده سازی جو
ابتدا جو را از شب قبل از پخت سوپ طی چندین مرحله با آب سرد بشویید و سپس آن را درون ظرفی قرار دهید و به آن مقداری آب ولرماضافه کنید و 24 ساعت به جو فرصت دهید تا درون آب ولرم حسابی خیس بخورد و آماده شود. بعد از گذشت زمان مورد نظر قابلمه ای برداشته و درون آن مقداری آب بریزید و جو خیس خورده شده را نیز به آن اضافه کنید آن را روی شعله گاز قرار دهید و حرارت آن را ابتدا زیاد بگذارید تا آب شروع به جوشیدن کند و بعد از جوشیدن آب درب قابلمه را قرار دهید و حرارت را کم کنید و 3 ساعتی به جو با حرارت ملایم و کم و درب بسته فرصت دهید تا پخته شود و لعاب بیاندازد.
مرحله دوم: آماده سازی مرغ
پیاز و سیر را به همراه مرغ ها بشویید و سپس پوست پیاز و سیر را بگیرید و بعد پیاز را به شکل نگینی شده خرد کرده و سیر را هم به شکل ساطوری شده و ریز خرد کنید و بعد قابلمه ای دیگری را برداشته و درون آن مقداری آب بریزید و پیاز و سیر را به همراه مقداری کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و چوب دارچین به قابلمه اضافه کنید و مرغ ها را نیز به آن ها اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت متوسط رو به زیاد گاز قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند و بعد از جوشیدن آب حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و 1 ساعت تا 1 ساعت نیم به مرغ با درب بسته وشعله ملایم و کم فرصت دهید تا پخته و آماده شود. بعد از گذشت زمان مورد نظر و پخت مرغ مرغ آن را از قابلمه خارج کنید و به صورت ریش ریش برش دهید و بعد مرغ ریش ریش شده را به همراه آب مرغ و پیاز و سیری که در آن است به قابلمه جو که 3 ساعت پخته و لعاب انداخته است اضافه کنید و مقداری آن ها را با یکدیگر هم بزنید و مخلوط کنید و مجدد درب قابلمه را قرار دهید و نیم ساعت دیگر به جو و مرغ اجازه پخته شدن در کنار یکدیگر را بدهید. دقت داشته باشید هنگام اضافه کردن مرغ با مواد چوب دارچین را خارج کنید و بعد مرغ و مواد آن را را به جو اضافه کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن هویج وعصاره مرغ و آماده سازی قارچ
در این مرحله هویج و قارچ را با آب بشویید و بعد قارچ را به شکل ورقه ی خرد کنید و هویج را نیز پوست بگیرید و آن را رنده کنید و بعد از آن که جو و مرغ نیم ساعتی با یکدیگر پخته شدند به آن ها هویج رنده شده را نیز به همراه عصار مرغ اضافه کنید و سپس آن ها را با یکدیگر خوب هم بزنید و درب قابلمه را برای نیم ساعت دیگر قرار دهید تا سوپ جا بیافتد و هویج نیز با مواد پخته شود. دقت داشته باشید که عصاره مرغ را ابتدا با دست له کنید و بعد آن را به سوپ اضافه کنید. قارچ را نیز درون ماهیتابه ای جدا به همراه مقداری روغن بریزید و آن را در حد 5 دقیقه تفت دهید تا کمی خامی آن گرفته شود و بعد از 5 دقیقه آن را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: اضافه کردن قاررچ و سبزی سوپ و شیر
بعد از گذشت نیم ساعت قارچ تفت داده شده را به همراه شیری که به دمای محیط رسیده و سبزی سوپ به مواد خود داخل قابلمه اضافه کنید و مجدد مواد را با یکدیگر هم بزنید و مخلوط کنید و 10 دقیقه به مواد با درب نیمه باز و شعله ملایم و فرصت دهید تا سوپ با مواد کاملاً جا بیافتند آماده شوند.
مرحله پنجم: اضافه کردن خامه و سرو سوپ
بعد از این که تمامی مواد پخته شدند و سوپ شما آماده شد آن را از روی حرارت برداشته و چند قاشق از آب سوپ را درون ظرفی بریزید و بعد به آن خامه صبحانه را اضافه کنید و آن را با سوپ داخل ظرف خوب هم بزنید و رقیق کنید و بعد آن را به قابلمه اضافه کنید و مجدد با تمام سوپ ن را ترکیب کنید و هم بزنید و بعد از آن هم سوپ جوی خوشمزه شما آماده سرو است میل کنید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان
نکات کلیدی در طرز تهیه سوپ جو سفید مجلسی و رستورانی
- به جای استفاده از سینه مرغ می توانید فیله و یا ران مرغ را نیز جایگزین آن کنید.
- در صورت تمایل می توانید از سایر سبزیجات دلخواه خود نیز برای تهیه این سوپ استفاده کنید.
- خامه را حتماً بعد از خاموش کردن سوپ اضافه کنید که به هیچ عنوان خامه بریده نشود.
- می توانید روی سوپ خود را با جعفری خرد شده و مقدار کمی خامه نیز تزیین کنید.
منبع: بلاگ جدول یاب